Hallo, ik ben Nienke Smit, 19 jaar en woonachtig in Zuidwolde (Dr). Afgelopen jaar heb ik mijn eerste jaar van de opleiding biologie en medisch laboratoriumonderzoek afgerond met het behalen van mijn propedeuse en ga vol goede moed door naar het tweede jaar. Toen ik 7 jaar oud was ben ik begonnen met schaatsen. Mijn vader en moeder schaatsten ook en namen me dus vaak mee naar de ijsbaan.

Voordat ik begonnen ben met marathons rijden heb ik altijd langebaanwedstrijden gereden. Als junior C mocht ik ook de langere afstanden schaatsten, dit ging een stuk beter en dus besloot ik om ook baanmarathons te gaan rijden. Ik vond het spelletje erg leuk en heb daarom besloten om regio marathons te gaan rijden in combinatie met nog een aantal langebaanwedstrijden.

Ik heb nu drie marathonseizoenen achter de rug in de regio Noord-Oost competitie. Aankomend seizoen ga ik de overstap maken naar de landelijke marathoncompetitie. Ik heb er heel veel zin in en met dit team hoop ik samen mooie prestaties neer te zetten! Om in de zomer ook nog een beetje het competitiegevoel te houden rijd ik wielerwedstrijden voor de Peddelaars.