Hallo, ik ben Nienke Smit, 22 jaar en woonachtig in Zuidwolde (Dr). Afgelopen jaar ben ik afgestudeerd voor de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek. Per september ga ik in het UMCG aan de slag als research analist op de afdeling hematologie. Hier doen we onderzoek naar nieuwe behandelmogelijkheden voor lymfeklierkanker. Ik ga hier met heel veel plezier aan de slag!

Toen ik 7 jaar oud was ben ik begonnen met schaatsen. Mijn vader en moeder schaatsten ook en namen me dus vaak mee naar de ijsbaan in Assen en als het gevroren had naar het natuurijsbaantje in ons dorp. Zo ben ik dus een beetje besmet met het schaatsvirus. Voordat ik begonnen ben met marathons rijden heb ik altijd langebaanwedstrijden gereden.

Als junior C mocht ik ook de langere afstanden schaatsten, dit ging een stuk beter dan de korte sprintafstanden en dus besloot ik om ook baanmarathons te gaan rijden. Ik vond het spelletje erg leuk en heb daarom besloten om regio marathons te gaan rijden in combinatie met nog een aantal langebaanwedstrijden. Ik ben begonnen bij de marathonbaanploeg van Drenthe en na twee jaar kwam ik als regio-rijdster terecht bij CENNED. Hier kon ik alvast proeven aan hoe het er in een marathonploeg aan toe gaat. Het jaar daarna heb ik de overstap gemaakt naar de landelijke competitie. Sindsdien rijd ik elke zaterdagavond m’n rondjes op ijsbanen door het hele land. Ik kijk altijd erg uit naar de natuurijswedstrijden op de Weissensee en in Zweden. Aankomend seizoen wil ik weer samen met de ploeg strijden voor mooie prestaties op zowel het kunstijs als het natuurijs (en als het even kan Nederlands natuurijs!).