Hoi! Mijn naam is Maya de Jong, ik ben 17 jaar oud en woon in Haulerwijk. Ik ben afgelopen jaar geslaagd voor mijn HAVO diploma, en ga dit jaar fysiotherapie studeren aan de Hanzehogeschool in Groningen.

Ik ben op mijn 6e jaar begonnen met skeeleren. Dit vond ik vanaf het begin al erg leuk en doe dit nog steeds. Op mijn 7e ben ik ook begonnen met langebaanschaatsen. Dit was echter niet echt mijn ding, dus ben ik op mijn 10e van het langebaanschaatsen overgestapt naar het shorttracken. Vanaf mijn 12e skeeler ik al bij de nationale selectie, en omdat voor mij skeeleren en shorttrack op hoog niveau moeilijk te combineren waren heb ik op mijn 13e gekozen om te gaan voor het skeeleren. Dit jaar rijd ik alweer mijn derde EK op de skeelers.
Sinds vorig jaar ben ik begonnen met marathonschaatsen in de regiocompetitie, bij de baanploeg van Drenthe. Dit ging vorig jaar al zó goed, dat ik dit jaar gevraagd werd om bij Team Cenned te komen schaatsen!

Dit jaar schaats ik nog steeds in de regio competitie. Ik hoop hier weer goed van voren mee te kunnen rijden, en een goed klassement te rijden, net als vorig jaar. Ik hoop ook vooral veel te leren van de meiden waar ik nu mee in de ploeg zit!