Mijn naam is Laura van Ramshorst. Ik ben 24 jaar oud. In het dagelijks leven werk ik met verstandelijke gehandicapten en vind dit erg leuk en dankbaar werk om te doen. Mijn werk doe ik bij de organisatie Amerpoort en ik werk als begeleider op een dagbesteding. Hier komen de cliënten van maandag t/m vrijdag om te werken. Ik vind de combinatie werk en sporten erg fijn. Zo ben je niet de hele dag bezig met je sport en natuurlijk ook andersom niet de hele dag bezig met je werk.

Verder kom ik uit een gezin met een vader, moeder, zus en een broertje. Via mijn opa ben ik verslaafd geraakt aan schaatsen, want niemand bij ons thuis schaatste. Van mijn opa heb ik dan ook veel geleerd en zijn samen vaak naar de ijsbaan gegaan om daar te gaan schaatsen. Al snel kwam ik terecht bij de Nijkerks schaats en skeelerverening. Daar heb ik mijn eerste seizoenen gereden. Al snel ben ik naar andere club gegaan in Deventer. Die waren meer gericht op wedstrijden rijden en dat vond ik het allerleukst. Langebaanschaatsen was ik nooit erg goed in en ik ben toen gaan marathon schaatsen. Dat vond ik veel leuker om te doen, in een peloton rijden en proberen tactisch te rijden. En dat doe ik nu nog steeds met alle plezier.

Aankomend seizoen rijden wij in de zelfde samenstelling als vorig jaar. Wij gaan met elkaar er een mooi seizoen van maken en hopelijk kunnen we in het seizoen mooie stappen zetten met elkaar!