Hoi! Mijn naam is Joëlle de Ruiter, ik ben 18 jaar en ik woon in Bovensmilde. Afgelopen jaar heb ik mijn Havo diploma gehaald en in september start ik met de opleiding verpleegkunde in Groningen.
Ik ben begonnen met het jeugdschaatsen van de KNSB op zaterdagochtend in Assen wat ik altijd erg leuk gevonden heb. Daarna heb ik een aantal jaren op atletiek gezeten waarna ik ben overgestapt op triathlon. Triathlon heb ik altijd met heel veel plezier gedaan, maar ik vond het onderdeel fietsen leuker dan het lopen en het zwemmen. Daarom ben ik dit jaar begonnen met wedstrijden fietsen. Ondertussen was ik ook lid geworden van de Scheuvelloper om in de winter te gaan schaatsen. Daar ben ik begonnen met langbaanschaatsen, maar reed ik ook jeugdmarathons. De jeugdmarathons spraken mij meer aan dan de langebaan wedstrijden en sinds 2 jaar schaatst ik eigenlijk alleen nog maar marathons. Afgelopen winter heb ik voor het eerst deelgenomen aan de regio Noord-Oost competitie en dit jaar start ik in de nieuwe Beloftencompetitie Dames.
Aankomend seizoen ga ik schaatsen in het Beloftenteam van schaatsteam CENNED. Ik hoop dit jaar veel te leren en ik heb er erg veel zin in!